Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Tutkielmien tallentaminen E-thesikseen

Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkielman tekijät tallentavat tutkielman E-thesis-palveluun. Tutkielma tallennetaan seuraavalla tavalla:

1. Muunna tutkielmasi yhdeksi pdf-tiedostoksi. Tiedostoon tulee liittää myös tiivistelmä. Psykologian ja logopedian kandidaatin tutkielmissa sekä lääketieteen ja hammaslääketieteen pro gradu –tutkielmissa tiivistelmä tulee tehdä koulusivistyskielellä. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.


2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

 

3.  Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot. Toista tarvittaessa Tiivistelmä-kenttä, jos työsi sisältää myös toisella kielellä kirjoitetun tiivistelmän
  • Nouda opinnäytteen pdf-tiedosto.
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.

 4. Huom. Tiedot tallenetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään.
     Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

 

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkielmalomakkeen aloitussivu

Tallennuksen jälkeen opinnäyte jää järjestelmään odottamaan jatkokäsittelyä.
 

Apua ongelmatilanteissa

Uudessa koulutusohjelmassa opiskelevalle

Vanhassa koulutuksessa opiskelevalle 

Tutkielman tarkastus- ja arviointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä tiedekunnan opiskelijaneuvontaan (meilahti-student@helsinki.fi) ja tallentamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa osoitteeseen digitutkielmat@helsinki.fi. 
 

Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. 
Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. 
 
 
Tallennus arkistoon 
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).
 

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn tutkielmasi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus sekä gradusi PDF-tiedosto Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.