Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Pro gradu -/maisterintutkielman sekä lisensiaatin työn julkaiseminen E-thesiksessä

Teologinen tiedekunta

Maisterintutkielman tallennusohjeet

Tämän ohjeen avulla lähetät maisterintutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

Huom! Maisteritutkielman lähettäminen tarkastukseen tämän järjestelmän kautta on pakollista syyslukukaudesta 2014 alkaen. Lisätietoja teologisen tiedekunnan gradun palautuksesta löydät tiedekunnan Flamma-ohjeista.

1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.
 
2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.
 
3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
- Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.. 
- Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto.
- Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
- Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastusprosessissa.
 
4. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä vielä työsi verkkojulkaisemista koskevan viestin.
 
5. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. 
    Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!
 

Teologisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. 
Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. 
 
HUOM! Heinäkuussa tai sen jälkeen tallennettuja opinnäytteitä ei tällä hetkellä löydy Heldasta. Asiaa ratkotaan. Työt löytyvät kuitenkin aina kirjaston opinnäytekioskeilta. (25.10.2018) 
Tallennus arkistoon 
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).
 
Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmällä, jota käytetään rehtorin määräyksen mukaan kaikkiin Helsingin yliopiston pro gradu –töihin elokuusta 2014 lähtien. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat sähköpostiisi siitä viestin. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa. 

Teologinen tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.

Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund-raportti.

Apua ongelmatilanteissa

Lisätietoja gradun tallentamista tai julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse kirjastosta: digitutkielmat@helsinki.fi

Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

 

Lisensiaatin työn ja jo hyväksytyn maisterin- ja pro gradu -tutkielman julkaisu

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi tai lisensiaatin työsi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

 

Hyödyllisiä linkkejä: