Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Gradujen lähettäminen tarkastukseen sekä julkaiseminen E-thesiksessä

Teologinen tiedekunta

Tämän ohjeen avulla lähetät maisteritutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

Huom! Maisteritutkielman lähettäminen tarkastukseen tämän järjestelmän kautta on pakollista syyslukukaudesta 2014 alkaen. Lisätietoja teologisen tiedekunnan gradun palautuksesta löydät tiedekunnan Flamma-ohjeista.

  1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä) ja tallenna se. Tarvittaessa apua saat sivun lopussa olevasta ohjeesta.
  2. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla gradun tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan. Voit kopioida lomakkeeseen työsi kuvailutiedot ja tiivistelmän omalta tiivistelmälomakkeeltasi. Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastusprosessissa.
  3. Kun tarkastus on valmis saat järjestelmästä vielä työsi verkkojulkaisemista koskevan viestin. 

Teologisen tiedekunnan tallennuslomake

Tallennus arkistoon ja verkkojulkaiseminen

Työsi verkkojulkaisusta kysytään sähköpostitse arvostelun jälkeen. Jos et hyväksy verkkojulkaisusopimusta, gradusi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis-palvelussa).

Jos hyväksyt verkkojulkaisua koskevan sopimuksen, gradusi on julkaisemisen jälkeen avoimesti verkossa ja haettavissa mm. Googlen avulla. Teologinen tiedekunta suosittelee painokkaasti luvan antamista avoimeen julkaisuun. Näin annat työllesi sen ansaitseman arvon ja autat mahdollisesti myös muita graduntekijöitä ja aiheesta kiinnostuneita.

Verkkojulkaisemisen hyötyjä käsittelevä artikkeli Verkkarissa (HY:n kirjaston verkkolehti).

Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmällä, jota käytetään rehtorin määräyksen mukaan kaikkiin Helsingin yliopiston pro gradu –töihin elokuusta 2014 lähtien. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat sähköpostiisi siitä viestin. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa. 

Teologinen tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.

Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund-raportti.

Apua ongelmatilanteissa

Lisätietoja gradun tallentamista tai julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse kirjastosta: e-thesis@helsinki.fi

tai teologisesta tiedekunnasta: teol-opintoneuvonta@helsinki.fi

Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

 

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

 

Hyödyllisiä linkkejä: