Tämän tutkielman tarkoitus oli selvittää matematiikka-ahdistuksen esiintymiseen aiemmassa tutkimuksessa esitettyjä tekijöitä. Tutkimustavoitteeni oli näin koota luokanopettajan keinoja ehkäistä tai vähentää matematiikka-ahdistusta luokkahuonekontekstissa.
Tutkielmani menetelmä oli systemaattinen kirjallisuuskatsaus. Tutkielmani aineisto koostui tarkkojen sisäänotto- ja poissulkukriteereiden avulla kerätyistä 11 tutkimusartikkelista. Ana-lyysimenetelmänä käytin aineistolähtöistä sisällönanalyysiä. Sisällönanalyysin avulla pystyin teemoittelemaan aineistoa, ja muodostamaan näkökulmia, joiden avulla pystyin vastaamaan tutkimuskysymykseen eli muodostamaan synteesin. Kolme aineistosta keräämääni matema-tiikka-ahdistuksen syntymiseen vaikuttavaa tekijää olivat työmuisti, ahdistusoireet ja ego-resilienssi, minäpystyvyys ja minäkuva.
Tutkielman tulokset muodostuivat aikaisempaan tutkimukseen perustuen. Tutkielman tulok-set osoittivat matematiikka-ahdistuksen olevan monisyinen ilmiö, jonka esiintymiseen vaikut-tavia tekijöitä ovat esimerkiksi työmuistin toiminta, ahdistuneisuus, egoresilienssi, minäpysty-vyys ja minäkuva.