dc.date.accessioned |
2007-02-26T21:21:27Z |
en |
dc.date.accessioned |
2009-09-01T08:04:28Z |
und |
dc.date.accessioned |
2018-07-30T08:01:31Z |
|
dc.date.available |
2007-02-26T21:21:27Z |
en |
dc.date.available |
2009-09-01T08:04:28Z |
und |
dc.date.available |
2018-07-30T08:01:31Z |
|
dc.date.issued |
1999 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/1975/1312 |
|
dc.description |
Vain tiivistelmä. Koko työ lainattavissa Viikin tiedekirjastosta. |
fi |
dc.format.extent |
24 bytes |
en |
dc.format.mimetype |
text/plain |
en |
dc.publisher |
University of Helsinki |
en |
dc.publisher |
Helsingin yliopisto |
fi |
dc.publisher |
Helsingfors universitet |
sv |
dc.title |
Kylmäkuivatun, maitohappobakteerikäymisellä kypsytetyn makupalan soveltuvuus herkkävatsaisille koirille |
fi |
dc.type |
Thesis |
en |
ethesis.discipline |
Ruokintaoppi |
fi |
ethesis.department |
Kotieläinhygienian laitos |
fi |
ethesis.faculty |
Faculty of Veterinary Medicine |
en |
ethesis.faculty |
Veterinärmedicinska fakulteten |
sv |
ethesis.faculty |
Eläinlääketieteellinen tiedekunta |
fi |
ethesis.faculty.URI |
http://data.hulib.helsinki.fi/id/f3d16a17-630c-43fb-86ad-031dba66d6a9 |
|
ethesis.university.URI |
http://data.hulib.helsinki.fi/id/50ae46d8-7ba9-4821-877c-c994c78b0d97 |
|
ethesis.university |
Helsingfors universitet |
sv |
ethesis.university |
University of Helsinki |
en |
ethesis.university |
Helsingin yliopisto |
fi |
dct.creator |
Kuronen, Taija |
|
dct.issued |
1999 |
|
dct.language.ISO639-2 |
fin |
|
dct.abstract |
Lemmikki Oy valmistaa kylmäkuivausmenetelmällä maitohappobakteerikäymisen avulla kypsennettyjä makupaloja naudan pötsistä. Tuotteessa on runsaasti maitohappobakteereita, minkä vuoksi tuotteen ajateltiin soveltuvan erityisen hyvin herkkävatsaisille koirille. Maitohappobakteerien oletettiin tukevan suoliston omaa mikrobiflooraa ja tasapainottavan ruoansulatuskanavan toimintaa.
Tutkimuksessa oli mukana 44 erirotuista ja- ikäistä koiraa. Koirista 12 oli omistajien mukaan herkkävatsaisia. Koirat saivat painon mukaan lasketut määrät kylmäkuivattuja makupaloja ja saman verran vertailutuotetta, joka oli tehty samoista raaka-aineista lämminkuivausmenetelmällä. Lämpökäsittelyn johdosta tuotteen maitohappobakteerit oletettavasti kuolivat. Omistajat kirjasivat koirien ulosteen laadun ylös ruokintakokeen aikana. Erityisesti seurattiin makupalojen annon jälkeisiä ulosteita: erosivatko ne normaaleista jätöksistä.
Tuloksia vertailtiin 2 -riippumattomuustestin avulla. Tuloksia analysoitaessa ainoa merkittävä tulos oli, että kylmäkuivatuilla makupaloilla oli hieman enemmän negatiivisiä vaikutuksia herkkävatsaisille koirille, kuin muille koirille. Omistajien omien kommenttien mukaan makupalat kuitenkin sopivat hyvin niin herkkävatsaisille kuin ei-herkkävatsaisillekin koirille. Kylmäkuivatuilla ja lämminkuivatuilla makupaloilla ei ollut suuria eroja, joten maitohappobakteereilla ei liene merkitystä makupalan vatsaystävällisyyteen. |
fi |
dct.subject |
herkkävatsaisuus |
fi |
dct.subject |
kuumentamaton liha |
fi |
dct.language |
fi |
|
ethesis.language.URI |
http://data.hulib.helsinki.fi/id/languages/fin |
|
ethesis.language |
Finnish |
en |
ethesis.language |
suomi |
fi |
ethesis.language |
finska |
sv |
dct.identifier.urn |
URN:NBN:fi-fe201804208134 |
|
dc.type.dcmitype |
Text |
|
dc.identifier.laitoskoodi |
E9000 |
|
dct.subject.ysa |
maitohappobakteerit |
fi |
dct.subject.ysa |
liha |
fi |
dc.format.content |
abstractOnly |
|