Skip to main content
Login | Suomeksi | På svenska | In English

Browsing by Subject "painoindeksi"

Sort by: Order: Results:

  • Luoto, Sanna (2016)
    Johdanto: Lasten ylipaino ja lihavuus ovat lisääntyneet hälyttävästi viime vuosikymmeninä. Suomalaisista kouluikäisistä lapsista jo noin joka viides on ylipainoinen. Lapsuudessa opitut elintavat ml. ruokailutottumukset jatkuvat herkästi aikuisuuteen, ja lapsuuden ylipaino ennustaa ylipainoa myös aikuisena. Kouluruokailulla on merkittävä rooli lasten ravitsemuksessa. Kouluaterian tulisi kattaa noin kolmannes lapsen päivittäisestä energiantarpeesta, joka 4. luokan oppilailla tarkoittaa noin 650 kcal. Täysipainoisen koululounaan syömisen on todettu olevan yhteydessä säännöllisempään ateriarytmiin ja yleisesti terveellisempään ruokavalioon myös koulun ulkopuolella. Tavoitteet: Työn tavoitteena oli tutkia eroaako kouluaterian koostumus ja ravitsemuksellinen laatu normaalipainoisten ja ylipainoisten lasten välillä. Lisäksi tarkasteltiin sitä, oliko koulussa tarjottu ruoka kouluruokailusuosituksen mukaista. Aineisto ja menetelmät: Tutkimusaineistona on pohjoismaiseen ProMeal (Prospects for Promoting Health and Performance by School Meals in Nordic Countries) -kouluruokatutkimukseen osallistuneet suomalaislapset. Tutkimukseen osallistui 206 turkulaista neljäsluokkalaista, 10–11-vuotiasta lasta. Lapsille laskettiin painoindeksi mitattujen pituus- ja painotietojen perusteella (n=200). Painoindeksin perusteella lapset jaettiin normaalipainoisiin (n=160) ja ylipainoisiin (n=40). Lapsen ja perheen taustatekijöitä kysyttiin kolmen kyselylomakkeen avulla (n=187). Lasten otetut ja jätetyt kouluruoka-annokset valokuvattiin viiden koulupäivän ajan. Lisäksi päivittäin punnittiin ja kuvattiin lautasmallin mukainen kokonainen ja puolikas malliateria. Kokonaisten malliaterioiden energiasisältöä, energiaravintoaineiden osuuksia ja ravintoainetiheyttä verrattiin suosituksen viitearvoihin. Lasten aterioiden ruokamäärät arvioitiin silmämääräisesti malliaterioiden kuvia apuna käyttäen. Normaalipainoisten ja ylipainoisten lasten aterioilta tarkasteltiin eri aterian osien esiintyvyyttä, syödyn aterian annoskokoa ja energiasisältöä sekä energiaravintoaineiden osuuksia. Tulokset: Malliaterioiden annoskoko oli keskimäärin 376 g (sd=60g) ja energiasisältö 505 kcal (sd=102 kcal). Malliaterian annoskoko ja energiasisältö olivat suurempia sekä normaalipainoisten että ylipainoisten lasten kouluaterian annoskokoon (p<0,001) ja energiasisältöön (p<0,001) verrattuina. Ylipainoisten lasten annoskoko oli keskimäärin 32 g ja energiasisältö 44 kcal suurempi kuin normaalipainoisten lasten (annoskoko: 216 g [sd=84 g] vs. 184 g [sd=83 g]; p=0,032 ja energiasisältö: 304 kcal [sd=105 kcal] vs. 260 kcal [sd=107 kcal]; p=0,023). Aterian osien syömisessä ja energiaravintoaineiden osuuksissa ei havaittu eroja normaalipainoisten ja ylipainoisten lasten välillä. Lapsen painoindeksi oli yhteydessä sekä kouluaterian annoskokoon (p=0,032) että energiasisältöön (p=0,023). Vakioidun mallin mukaan normaalipainoisella lapsella oli 4,5 kertaa suurempi kouluaterian pienen annoskoon riski ja 2,8 kertaa suurempi riski saada kouluaterialta vähän energiaa kuin ylipainoisella lapsella. Lisäksi lapsen kouluaterialle antama arvosana oli positiivisessa yhteydessä kouluaterian annoskokoon (p<0,001) ja energiasisältöön (p<0,001). Myös pidempi yöuni vähensi kouluaterian pienen annoskoon riskiä (p=0,016). Johtopäätökset: Kouluruoan malliaterioiden energiasisältö ei yltänyt suosituksen viitearvoon. Ylipainoiset lapset söivät kouluaterialla isompia annoksia ja saivat enemmän energiaa kuin normaalipainoiset lapset, mutta sekä ylipainoisten että normaalipainoisten lasten energiansaanti kouluaterialta jäi alle puoleen suositellusta.
  • Viksten, Sini (2018)
    The aim of the fur production is a high-quality pelt. Selection on pelt size has lead to heavy and possibly obese animals. The obesity can impair animals' health, fertility, welfare and also damage the image of production. Fat animals are most likely increasing feed consumption and subsequent feed costs. A long and lean animal is an economical aim. Blue fox already has a subjective 5-level body score index (BSC), but the aim of this study was to develop a body mass index (BMI) which contains easily measured traits: length and weight. We also wanted to quantify the genetic variation of animals' length, daily gain and BMI and their relation to feed consumption. The data was from MTT's SOLAKKA experiment (2005-2006) where animals were raised in cages occupied by a pair of individuals. The feed consumption was analyzed at an individual- and cage-level. The BMI was developed using the data from the normal sized animals (BSC 3 and 4). The BMI parameters were calculated separately for males and females, because of their weight difference. Using the BMI we could determine with the length of normal sized animals' their required amount of feed. Further, we could calculate the joint feed requirement for a cage pair. The residual feed intake (RFI) was the difference between measured and predicted feed intake. The summed RFI was used for a cage pair. The genetic analyses were performed with R program MCMCglmm package which is based on Bayesian inference. Heritability of length varied 0.43-0.66, heritability of daily gain 0.72-0.83 and heritability of BMI 0.66-0.72. Heritability of dry matter intake was 0.71-0.85 and that of sum-RFI 0.43-0.48. The genetic correlation between sum-RFI and daily gain or BMI was high (0.60-0.63), hence selection on either trait would reduce also RFI. The selection on BMI would not affect length, while there was genetic correlation 0.42 between daily gain and length. The obesity problem of blue fox must be intervened and the BMI seems to be good tool for that. The consequences of its use must still be monitored.