Skip to main content
Login | Suomeksi | På svenska | In English

Browsing by Subject "yrittäjyysmahdollisuus"

Sort by: Order: Results:

  • Riippi, Tiina (2012)
    Tämä tutkimus sukeltaa ravintolayrittäjän maailmaan. Ravintolatarjonta on. monipuolistunut Helsingissä viimeisen kymmenen vuoden aikana nopeassa tahdissa. Ala on kustannusrakenteeltaan haasteellinen ja kilpailu on suhteellisen kovaa. Kuka lähtee yrittäjäksi ravintola-alalle? Löytyykö heistä jotain yhteistä? Jotain, mikä kenties eroaisi tavallisesti yrittäjiin liitetyistä muuttujista? Yrittäjyyden tutkimus on nuorta eikä toimialakohtaisia tutkimuksia juuri ole tehty. Tällä tutkimuksella pyritään ottamaan kantaa siihen, onko yrittäjissä eroa eri toimialoilla. Teorian pohjana on Scott Shanen General Theory of Entrepreneurship (2003), joka korostaa yrittäjyysmahdollisuuden subjektiivisuutta ja yksilöllisiä eroja siinä, kuka mahdollisuuden havaitsee ja toteutetaanko se vai ei. Tutkimus tehtiin kvalitatiivisin menetelmin. Aineistoon valittiin yksitoista yrittäjää ja heille tehtiin strukturoitu haastattelu, jossa oli myös avoimia kysymyksiä. Yrittäjät edustavat niin sanottua casual fine dining-genreä ja heillä on monilla useita ravintoloita eli Helsingin tämän hetkinen ravintolatarjonta tulee tällä tutkimuksella omassa genressään peitettyä melko hyvin. Aineiston perusteella voi vetää varovaisia johtopäätöksiä, että yrittäjät ovat erilaisia eri toimialoilla ja niistä on hyvä olla tietoisia. Yleisen yrittäjyyden tutkimuksella pystytään yleismaailmallisesti kuvailemaan yrittäjiä ja muuttujia, jotka vaikuttavat siihen, että he toteuttavat yrittäjyysmahdollisuuden, mutta alakohtaisia erityispiirteitä näyttäisi olevan. Ketjuuntumisen vastarinta tuli tutkimuksessa vahvasti esille.