Skip to main content
Login | Suomeksi | På svenska | In English

Browsing by Author "Jylänki, Jonna"

Sort by: Order: Results:

  • Jylänki, Jonna (2023)
    Tavoitteet. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tarkastella varhaiskasvatuksen henkilöstön merkitystä myönteisen ruokasuhteen edistämisessä varhaisen ruokakasvatuksen kontekstissa. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti pedagogisiin menetelmiin, joita varhaiskasvatuksen henkilöstö voi käyttää myönteisen ruokasuhteen edistämiseksi varhaisessa ruokakasvatuksessa. Lisäksi tutkimus pyrkii osoittamaan, kuinka ruokakasvatus voidaan saumattomasti integroida osaksi varhaiskasvatuksen arkea ja sen päivittäisiä käytäntöjä. Menetelmät. Tutkimuksessa käytettiin narratiivista, kuvailevaa kirjallisuuskatsausta menetelmänä. Tutkimuksen aineisto koostui seitsemästä tieteellisestä julkaisusta, jotka olivat julkaistu vuosina 2014-2021. Näissä julkaisuissa tutkittiin varhaiskasvatuksen ruokakasvatusta, varhaiskasvatuksen henkilöstön merkitystä ruokakasvatuksen kontekstissa sekä erilaisia menetelmiä ruokakasvatuksen toteuttamiseen. Aineisto analysoitiin aineistolähtöisellä sisällönanalyysillä, joka tehtiin teemoittelun avulla. Tulokset ja johtopäätökset. Tutkimuksen tulokset vahvistivat, että varhaiskasvatuksen henkilöstöllä on merkittävä rooli lapsen tasapainoisen ja myönteisen ruokasuhteen edistämisessä. Tämä havainto on linjassa useiden suositusten sekä aiempien tutkimusten kanssa, jotka korostavat nimenomaan varhaiskasvatuksen henkilöstön merkitystä ruokakasvatuksen kontekstissa. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että varhaiskasvatuksen henkilöstöllä ja heidän pedagogisilla menetelmillä on mahdollisuus myönteisesti vaikuttaa hyvän elämän edellytyksiin, kuten myönteisen ruokasuhteen edistämiseen varhaiskasvatuksessa.