Skip to main content
Login | Suomeksi | På svenska | In English

Browsing by Subject "luonteenvahvuudet"

Sort by: Order: Results:

  • Järvinen, Leena (2020)
    Tiivistelmä - Referat - Abstract Lapsen hyvinvoinnin tukeminen on varhaiskasvatuksen tärkeimpiä tehtäviä. Positiivinen pedagogiikka on tieteenala, joka pyrkii löytämään keinoja, joilla voidaan parantaa lasten hyvinvointia ja oppimista. Positiivisen pedagogiikan tavoitteena on rakentaa lapselle paras mahdollinen kasvualusta, keskittyen lapsessa olevaan hyvään ja vahvistaa uskoa lapsen kykyihin sekä omaan potentiaaliin. Aiempien tutkimusten mukaan positiivisen pedagogiikan menetelmillä voidaan vaikuttaa myönteisesti niin lasten kuin aikuisten hyvinvointiin. Tutkimuksella halutaan tuoda esiin niitä käytännön menetelmiä, joilla voidaan erityisesti tukea lapsen hyvinvointia varhaiskasvatuksessa. Tutkimuksen toinen tavoite on kuvata, minkälaisia vaikutuksia positiivinen pedagogiikka on tuonut koko toimintayhteisöön. Tutkimus on luonteeltaan laadullinen ja sen tutkimusaineisto on kerätty sähköisellä kyselyllä. Tutkimushenkilöt valikoituivat sattumanvaraisesti sosiaalisen median kautta. Vastaajia oli 9, joista jokainen on varhaiskasvatuksen opettaja. Tutkimuksen aineisto on analysoitu aineistolähtöisellä sisällönanalyysillä. Tulosten mukaan hyvinvointia voidaan tukea vahvuuksiin keskittymällä, lapsen tunnetaitoja kehittämällä, myönteistä ilmapiiriä luomalla sekä panostamalla lapsilähtöiseen toimintaan. Käytännössä menetelminä ovat pääosin positiivinen ajattelutapa, keskittyminen hyvään ja kannustaminen. Erilaisia materiaaleja käytetään erityisesti luonteenvahvuuksien ja tunnetaitojen harjoittelun tukena. Positiivinen pedagogiikka on parantanut ilmapiiriä sekä koko ryhmän yhteishenkeä. Lasten sosiaaliset taidot ovat kehittyneet ja kiusaaminen on vähentynyt. Lasten itsetunnon koettiin nousseen, jonka vaikutuksesta he uskalsivat tuoda rohkeammin omia mielipiteitään esiin. Positiivinen pedagogiikka antoi välineitä varhaiskasvatuksen arjen haastaviin tilanteisiin sekä yhteistyöhön lasten huoltajien kanssa.
  • Kostamo, Rosa (2021)
    Tavoitteet. Tässä tutkielmassa on selvitetty, ovatko kouluinto, näkökulmanottokyky ja luovuus yhteydessä toisiinsa 4.–9.-luokalla. Hypoteesina pidettiin, että ne ovat yhteydessä, sillä niin kouluinto kuin luonteenvahvuuksien käyttö lisäävät hyvinvointia. Kouluinto on kouluhyvinvoinnin keskeinen käsite yhdessä koulu-uupumuksen kanssa. Aiemmissa tutkimuksissa on selvitetty, että kouluinto tyypillisesti laskee peruskoulun edetessä. Kouluinnon yhteyttä luonteenvahvuuksiin ei ole tutkittu riittävästi. Luonteenvahvuudet puolestaan ovat keskeisiä käsitteitä positiivisessa psykologiassa. Luonteenvahvuusopetusta eli positiivista pedagogiikkaa on alettu nostaa suomalaisissa peruskouluissa tietojen ja taitojen opetuksen rinnalle. Menetelmät. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena kyselytutkimuksena. Lopullinen aineisto koostui 427 oppilaan vastauksista. Kyselyyn vastanneet olivat 3.–10.-luokkalaisia, mutta 3.- ja 10.-luokkalaisten pienen otoksen vuoksi nämä vastaukset rajattiin tutkimuksen ulkopuolelle. Aineisto analysoitiin SPSS-ohjelmalla. Kouluinnon määrää eri luokka-asteilla kartoitettiin vastausten keskiarvoja vertailemalla ja tulokset tarkistettiin Mann-Whitney U-testillä aineiston epäparametrisuuden vuoksi. Kouluinnon, näkökulmanottokyvyn ja luovuuden välistä yhteyttä puolestaan tutkittiin Spearmanin korrelaation avulla. Tulokset ja johtopäätökset. Kouluinnon havaittiin laskevan luokka-asteiden kasvaessa. Kouluinnon, näkökulmanottokyvyn ja luovuuden väliltä löydettiin tilastollisesti merkitsevä yhteys. Kouluinnon ja näkökulmanottokyvyn sekä kouluinnon ja luovuuden väliset yhteydet olivat kohtalaisia. Näkökulmanottokyvyn ja luovuuden välinen yhteys puolestaan oli korkeaa jokaisella luokka-asteella.
  • Fagerholm, Mikaela (2020)
    Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää varhaiskasvatuksen opettajien käsityksiä sinnikkyyden luonteenvahvuudesta, miten he määrittelevät sinnikkyyden vahvuuden ja mitä merkityksiä he sille antavat. Tarkoituksena oli myös selvittää, pitävätkö varhaiskasvatuksen opettajat sinnikkyyttä opetettavissa olevana taitona ja kokevatko he tukevansa lapsen sinnikkyyden kehittymistä. Sinnikkyys on yksi 24 luonteenvahvuudesta. Aiempien tutkimusten mukaan luonteenvahvuuksien ajatellaan olevan opittavissa ja opetettavissa olevia taitoja. Sinnikkyys on päämäärätietoisuutta ja päättäväisyyttä pitäytyä toiminnassa silloinkin, kun kohdataan haasteita tai epäonnistumisia. Sen avulla tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Sinnikkyyden on tutkimuksissa havaittu vaikuttavan positiivisesti oppimiseen, sekä olevan yhteydessä menestymiseen. Aiempien tutkimusten mukaan sinnikkyyden voidaan ajatella sisältävän myös intohimoa ja siitä juontuvaa sisäistä motivaatiota toimintaa kohtaan. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, vastaavatko varhaiskasvatuksen opettajien käsitykset sinnikkyydestä luonteenvahvuusluokittelun ja aiempien tutkimusten määritelmiä sekä tukevatko he työssään lasten sinnikkyyttä vahvuusopetuksen näkökulmia vastaavilla tavoilla. Tutkimuksen aineisto kerättiin haastattelemalla kolmea varhaiskasvatuksen opettajaa teemahaastattelun menetelmää käyttäen. Haastateltavilta ei edellytetty perehtyneisyyttä luonteenvahvuusluokitteluun tai vahvuusopetukseen, mutta yksi haastateltavista oli aiheeseen jossain määrin perehtynyt. Aineisto analysoitiin teorialähtöisen sisällönanalyysin menetelmällä. Varhaiskasvatuksen opettajien näkemykset sinnikkyyden luonteenvahvuudesta vastasivat monelta osin luonteenvahvuusluokittelun ja aiempien tutkimusten määritelmiä. Varhaiskasvatuksen opettajat pitivät sinnikkyyttä opetettavissa olevana taitona, kokivat tukevansa lasten sinnikkyyden kehittymistä sekä pitivät sinnikkyyden vahvistamista tärkeänä. Näkemykset sinnikkyydestä jäävät kuitenkin jossain määrin kapeiksi, intohimon tai sisäisen motivaation merkitys ei noussut merkittävästi esille. Perehtyneisyyden luonteenvahvuusopetukseen voi nähdä laajentavan käsityksiä sinnikkyydestä sekä sen tukemisesta.
  • Pellava, Sanna (2018)
    Research has shown that concentrating on the positive sides of human nature can increase well-being. Promoting well-being is also the goal of the practice of character strengths, a school of thought arising from the field of positive psychology that has seen its first applications by educators in recent years. The present thesis focuses on character strengths and examines the aims of character strengths -based teaching. We discuss the theory behind and present empirical research findings of the practice of character strengths as well as character strengths based teaching. The present text is a narrative literature review. We reviewed international monographs and articles as well as available Finnish literature that were relevant to our research goals. Character strengths’ definitions and the classification derived therefrom seem to be nearly consensually endorsed by researchers. Despite the fact that a certain degree of criticism is put forward in the literature, there seems to be consensus on the benefits of the practice of character strengths. Character strengths can be seen as a multidimensional concept. They are moral-based and are believed to be a skill developed by practice. The literature recognizes more than 20 character strengths which together provide a useful tool for educators. The benefits of character strengths based teaching have furthermore been demonstrated by research on the basis of which we conclude that practicing character strengths pays off. The literature on character strengths based teaching, on the other hand, is not as abundant. The aims of character strengths based teaching put forward in the literature have not yet been widely researched in the school context. Encouraging results with regard to well-being and school achievement have, nonetheless, been obtained by the studies that were performed. This literature has put forward as aims well-being, resilience, growth mindset, school engagement, as well as flourishing – a notion involving positive feelings, meaningful life, and social relations. All aforementioned aims seem to relate to and strengthen each other and can be perused through education.
  • Suchodolski, Tex (2021)
    Tutkimuksessa tarkasteltiin ala- ja yläkoululaisten (n= 452) luonteenvahvuuksien yhteyttä koulu-uupumukseen. Lisäksi tarkasteltiin luonteenvahvuuksien esiintymisen eroavaisuuksia ala- ja yläkoululaisten välillä. Kvantitatiivisen kyselytutkimuksen perusteella luonteenvahvuuksista sinnikkyys, itsesäätely, sosiaalinen älykkyys sekä ryhmätyötaito korreloivat negatiivisesti koulu-uupumuksen kanssa. Luovuus ja näkökulmanottokyky eivät korreloineet koulu-uupumuksen kanssa. Luonteenvahvuuksien esiintyvyydellä ei esiintynyt eroa ala- ja yläkoululaisten välillä.
  • Haverinen, Emilia (2021)
    Tavoitteet. Positiivinen pedagogiikka on melko nuori suuntaus, mutta sen toteuttaminen on viime vuosina lisääntynyt huomattavasti myös suomalaisissa kouluissa. Positiivisen pedagogiikan toimintakulttuuri ja siihen kuuluva vahvuuspedagogiikka näkyvät merkittävästi perusopetuksen opetussuunnitelmassa (2014), jossa korostetaan oppilaiden myönteisiä kokemuksia ja vahvuuksien tunnistamista. Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet vahvuusopetuksesta olevan hyötyä oppilaille edistäen heidän hyvinvointiaan ja oppimistaan. Vahvuuspohjaiset interventiot pyrkivät testaamaan ja kehittämään erilaisia menetelmiä, jotka voivat auttaa kasvattamaan ihmisten hyvinvointia ja onnellisuutta. Tämän kandidaatin tutkielman tavoitteena oli selvittää, millaisia luonteenvahvuuksiin keskittyviä interventioita on toteutettu alakouluikäisillä, millaisia harjoituksia niissä on käytetty sekä millaisia tuloksia niistä on raportoitu. Menetelmät. Tutkielman menetelmänä hyödynsin systemaattista kirjallisuuskatsausta. Tutkimusaineistolle asetin spesifit kriteerit, jotka seuloivat tutkimukset luonteenvahvuuksien interventiotutkimuksiin alakouluikäisillä. Käytin Google Scholar-, ERIC- ja Science Direct -tietokantoja, joista etsin tutkimuksia eri suomen- ja englanninkielisillä hakusanoilla. Tutkimusaineistoksi valikoitui viisi tieteellistä tutkimusartikkelia, jotka on julkaistu vuosien 2011−2020 välillä. Aineiston analyysissa tarkastelin tutkimuksia niiden menetelmien, tavoitteiden ja tulosten suhteen. Tulokset ja johtopäätökset. Tutkielmani tuloksista ilmeni, että vahvuuspohjaisissa interventioissa käytettyjen harjoitusten kirjo on moninainen, ja erilaisia harjoitusmenetelmiä opettajien valittavaksi on paljon. Tutkimustulokset osoittivat, että vahvuuspohjaiset interventiot lisäävät oppilaiden hyvinvointia ja elämäntyytyväisyyttä sekä parantavat heidän oppimistaan. Tulokset ovat samankaltaisia aikaisempien tutkimusten sekä teoriakirjallisuuden kanssa.
  • Seppänen, Anastasia (2023)
    Tässä kandidaatintutkielmassa perehdyn positiiviseen pedagogiikkaan ja sen myönteisiin vaikutuksiin oppilaan hyvinvoinnin kannalta. Positiivista pedagogiikkaa on tarjottu ennaltaehkäisyksi haasteille, koska ratkaisut ovat pääosin perustuneet ongelmien tunnistamiselle. Huonovointisuuden lisääntyessä ihmisten joukossa, erittelen tutkielmassani ratkaisuksi ehdotetun positiivisen pedagogiikan osa-alueita ja sen myönteisiä vaikutuksia oppilaan hyvinvointiin. Tutkin aihetta kriittisesti ja selvitän tieteenalan saamaa kritiikkiä ja otan ne mukaan pohdintaani. Positiivisessa pedagogiikassa keskityn erityisesti luonteenvahvuuksiin ja hyveisiin sekä niiden sovelluksiin. Tarkoituksena on ymmärtää, miksi positiivista pedagogiikkaa tarjotaan ratkaisuksi ongelmiin sekä eritellä sen saamaa kritiikkiä.    Toteutin tutkimuksen kuvailevana kirjallisuuskatsauksena, jolloin aiheesta saatiin yleiskatsaus. Aineistona toimi positiivisen psykologian sekä siitä johdettujen positiivisen pedagogiikan tutkimuksia sekä teorioita luonteenvahvuuksista. Positiivinen psykologia, positiivinen pedagogiikka sekä hyveet ja luonteenvahvuudet tarjoavat kokonaisuudessaan tutkielmalleni aineiston.      Tuloksista käy ilmi, että positiivisen pedagogiikan ja luonteenvahvuuksien käytöllä on merkittäviä myönteisiä vaikutuksia oppilaan hyvinvointiin. Vahvuuskasvatuksella oppilaan psykologisiin tekijöihin ja sosiaaliseen ympäristöön on myönteisiä vaikutuksia. Positiivinen pedagogiikka ja vahvuuskasvatus vaikuttavat muun muassa kehittyneeseen empaattisuuteen, vuorovaikutustaitoihin, minäpystyvyyteen sekä merkityksellisyyteen. Haasteina tieteenala kohtaa epätieteellistämisen, liiallisen yleistämisen sekä yltiöpositiivisuuden. Positiivinen pedagogiikka koulukontekstissa asettaa myös opettajalle vastuun sen käyttämisestä, jolloin työtavat koulujen välillä eivät ole yhdenvertaiset.  
  • Autio, Julia (2021)
    Tavoitteet. Tässä tutkimuksessa selvitetään mistä esikouluikäisten lasten minäkuva muodos-tuu sekä minkälaisia vahvuuksia lasten puheesta voidaan tunnistaa. Minua kiinnosti erityisesti ne osatekijät jotka muodostavat 6-vuotiaiden lasten minuuden sekä lasten yleinen tietoisuus itsestään. Minäkuvalla tarkoitetaan ihmisen omaa käsitystä itsestään, ja se muodostuu sosi-aalisenvuorovaikutuksen sekä toiminnan seurauksena. Teoreettisessa viitekehyksessä toin esille etenkin Meadin näkemystä minuudesta. Lisäksi kuvasin vahvuuksien tunnistamista po-sitiivisen pedagogiikan valossa. Menetelmät. Tutkimus toteutettiin laadullisin tutkimusmenetelmin. Tutkimukseen osallistui yksi esikouluryhmä, jossa oli yhteensä 21 lasta. Jokainen lapsi osallistui ryhmähaastatteluun, sekä viisi lasta osallistui vielä yksilöhaastatteluun. Haastattelut olivat teemahaastatteluita ja aineis-ton analyysi tapahtui teoriaohjaavalla sisällönanalyysilla. Tulokset ja johtopäätökset. Lapset kuvasivat itseään ja minuuttaan tiedostettavien sekä tie-dostamattomien ominaisuuksien mukaan. Selkein lasten minuutta kuvaava piirre oli heidän kiinnostuksen kohteensa. Lasten on helppoa kertoa itsestään tekemisen kautta. Jos lapset osasivat kertoa omista vahvuuksistaan, niin ne kuvattiin usein hyvin konkreettisiksi taidoiksi. Lasten kerronnallisuudesta ja toimintatavoista kuitenkin pystyy tunnistamaan myös lasten luonteenvahvuuksia. 6-vuotiaiden lasten on vielä vaikeaa hahmottaa vahvuuden ja minkä-laisuuden termien tarkoitus.
  • Haatainen, Ida (2019)
    This study is a descriptive literature review. In this thesis work I researched factors that affect an individual’s development and future planning. My goal was to find out how to offer equal opportunities for adolescents in discovering their potential and finding their place in society. My research questions were: 1. What are the factors affecting the adolescents’ perceptions of themselves and the opportunities they see? 2. How can school support the development of adolescents so that they can recognize their own potential? 3. How to make successful transitions from school to working life? My main sources were the textbooks used in the Faculty of Educational Sciences. Main theories used were positive psychology, character strengths, mindsets, temperament and personality. To gain insight into Finnish adolescents’ education choices and the success of those choices I used several sources, like for example the tool We foundation and The National Institute for Health and Welfare have developed about the dynamics of exclusion from the Kohortti87- material. I also used the Youth Barometer 2017 and the publication of Finland’s Ministry of Economic Affairs and Employment on NEET (not in education, employment or training) youth as sources. My results show that inborn traits determine the way individuals react in different situations. It is critical how the environment responses to those traits and reactions. (Keltikangas-Järvinen, 2004, s. 36–108). Everybody has their own character strengths and when adolescents find theirs it will help them raise their self-esteem and plan for their future. One of the significant development tasks of adolescence is planning an educational path. Environment can greatly influence adolescents since they are still processing their beliefs about themselves. With positive and warm encouragement from teachers and parents, even the hardest experiences can turn into psychological resources by increasing growth mindset, resilience and competence. Self-knowledge helps young people to discern their possibilities and make conclusions about whether they are suited for different careers. When adolescents find the right career that supports their traits and strengths, it will make work feel more valuable and decreases the risk of exclusion (Hotulainen, Lappalainen & Sointu, 2014, s. 269; Seligman, 2008, s. 27).
  • Saikkonen, Laura (2020)
    Tiivistelmä - Referat – Abstract Tavoitteet. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää varhaiskasvatuksen opettajien käsityksiä positiivisesta pedagogiikasta sekä miten varhaiskasvatuksen opettajat kuvailevat toteuttavansa sitä käytännössä. Aiempaa tutkimusta aiheesta on tehty perusopetuksen puolella, mutta varhaiskasvatuksen saralta on löydettävissä vain muutamia tapaustutkimuksia, jotka keskittyvät erilaisiin valmiisiin materiaaleihin, kuten Huomaa Hyvä! ja erilaisiin vahvuuskortteihin. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakentuu positiivisen pedagogiikan mallien ja siihen liittyvien käsitteiden varaan. Teorialuvuissa avataan erikseen käsitteet pedagogiikka, positiivinen pedagogiikka, luonteenvahvuus ja viisi supervoimaa. Positiivinen pedagogiikka perustuu positiiviseen psykologiaan sekä Values in Action -luokitukseen (VIA) luonteenvahvuuksista. Tutkimuksessa varhaiskasvatuksen opettajat kertovat käsityksiään positiivisesta pedagogiikasta, sekä miten he toteuttavat sitä käytännössä ja miksi. Menetelmät. Tämän tutkimuksen aineisto kerättiin hyödyntäen puolistrukturoitua teemahaastattelua. Haastatteluun osallistui viisi (5) varhaiskasvatuksen opettajaa helsinkiläisistä kunnallisista päiväkodeista, jotka käyttivät positiivista pedagogiikkaa työssään. Analysointi tapahtui aineistolähtöistä sisällönanalyysiä hyödyntäen. Tulokset ja johtopäätökset. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että haastattelemillani varhaiskasvatuksen opettajilla oli hyvin yhteneväiset käsitykset positiivisesta pedagogiikasta. He kokivat menetelmän luontevaksi ja yksinkertaiseksi toteuttaa, sillä se sopi yhteen heidän kasvatusnäkemyksiensä kanssa. Yksittäisiä materiaaleja nostettiin esiin, mutta pääpaino menetelmässä tuntui olevan opettajan sensitiivisyys ja tapa nähdä lapsi ”hyvien silmälasien läpi”, sekä asenne, jolla haasteet kohdattiin. Vastausten perusteella voidaan todeta, että positiivisesta pedagogiikasta hyötyvät opettajien mukaan eritoten lapset, joilla on tuen tarpeita tai muita haasteita. Positiivisen pedagogiikan käyttö tuntuu siis olevan perusteltua varsinkin erityisryhmissä.
  • Ala-Luopa, Laura (2018)
    Recently, there has been a lot of discussion about the fact that school may concentrate too much on pupils’ flaws and weaknesses, and that the school may not prepare pupils well enough for the life outside of the school. Due to increased mental health problems, the school's responsibility and role as teaching well-being skills have been emphasized. The purpose of the literature review was to challenge the problem-oriented approach of the school and to explore alternative teaching methods that emphasize resources and strengths. My goal is to present what positive education is, how character strength based education is defined and how positive education and character strength based education have been applied to schools in Finland and internationally. With this study, I hope to find ways to promote the well-being of the pupils and to support their learning so that I can use the research results in my future profession. This thesis was carried out as a descriptive literature review, and is based on both Finnish and foreign sources. In addition to answering to the research problems, the review introduced also the origin of positive education, in other words positive psychology, to get a wider picture of the backgrounds of positive education. According to the literature review, positive education can be identified as a pedagogical application of positive psychology, which emphasizes the active role, experiences, positive emotions, strengths and abilities of the pupils, and the partnership between the parents and the teacher. Character strength based education was defined as the emphasis of the identification and the use of the strengths. The essential cornerstones are growth thinking and making strengths visible. According to the results of this review, there haven’t been much of a research of positive education nor character strength based education in Finland yet. The only study that was carried out in Finland showed that the methods of positive education can have a positive influence to the school satisfaction among the pupils. Internationally positive education and character strength based education had been studied more than in Finland. International researches have mainly focused on the programs that emphasize resilience and character strength based interventions.
  • Lindgren, Essi (2024)
    Kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan positiivisen pedagogiikan tapoja tunne- ja vuorovaikutus-taitojen tukemisessa, sekä mitä tuloksia positiivisen pedagogiikan keinoista on aikaisemmissa tutkimuksissa osoitettu. Tarkastelun kohteena on positiivisen pedagogiikan menetelmien vaikutus hyvinvointiin. Positiivinen pedagogiikka kattaa alleen paljon kirjallisuutta ja kasvavissa määrin tutkimusta. Pyrin kuvaamaan tässä kirjallisuuskatsauksessa aiemman teorian ja tutkimuksien välisiä yhteyksiä, sekä teettämään yleiskatsauksen aiheesta. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että positiivisen pedagogiikan keinoilla voi tukea oppilaan hyvinvointia, sekä tukea oppilasta kukoistamaan. Positiivinen pedagogiikka myös näyttäytyy tarvittavana apuvälineenä opiskelijoiden kouluun sitoutumisen kannalta. Tutkielmassa tuodaan esiin positiiviseen pedagogiikkaan liittyviä työtapoja ja niiden vaikutuksia hyvinvointiin. Positiivinen pedagogiikka korostaa oppilaan merkityksellisyyttä, vahvuuksia, myönteistä ja yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä omaa toimijuutta. Tutkielma toteutettiin käyttäen kvalitatiivista eli laadullista tutkimusotetta. Analyysimenetelmänä oli narratiivinen aikaisempiin tutkimuksiin ja kirjallisuuteen pohjautuva kuvaileva kirjallisuuskatsaus. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkimustehtävänä oli kuvata, analysoida ja tulkita millä tavoin positiivisella pedagogiikalla voi kehittää tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Tutkimuksessa hyödynsin aineistonvalinnassa sisään- ja poissulkukriteerien muodostamista avuksi sopivan ja luotettavan aineiston tunnistamisessa. Tutkimukset ja artikkelit on haettu käyttäen Google Scholaria, Finna.fi, Helkaa, American Psychological Association tietokantaa ja APA Psycinfoa. Tutkimukseen on otettu mukaan sekä kotimaisia ja ulkomaisia artikkeleita ja tutkimuksia. Tutkimuskysymyksinä toimivat 1. Millä tavoin tunne- ja vuorovaikutustaitoja voidaan kehittää positiivisen pedagogiikan avulla? sekä 2. Mitä tuloksia on todettu aiemmissa tutkimuksissa positiivisen pedagogiikan hyödyntämisestä tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemisessa? Tuloksissa todetaan positiivinen pedagogiikan osoittautuvan toimivaksi keinoksi edistää tun-ne- ja vuorovaikutustaitoja kouluissa, sekä parantaa oppilaiden itsetuntoa ja kouluun sitoutumista. Luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja tukeminen ovat keskeisiä positiivisen pedagogiikan toimintatapoja, jotka voivat myönteisesti vaikuttaa oppilaiden kouluhyvinvointiin. Yhteisöllisyys ja sosiaaliset taidot ovat avainasemassa vahvojen sosiaalisten suhteiden kehittämisessä ja kouluonnellisuuden parantamisessa. Positiivisen pedagogiikan periaatteiden soveltaminen koulumaailmassa voi näin ollen edistää oppilaiden tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä parantaa heidän kouluhyvinvointiaan. Lisäksi tutkimukset korostavat myös, kuinka tärkeää on joustava kouluympäristö, joka kuuntelee ja tukee erilaisten oppilaiden tarpeita. Positiivinen pedagogiikka tarjoaa käytännön keinoja tämän tavoitteen saavuttamiseksi.
  • Juvonen, Erica (2019)
    Aims. Today progressively, the aiming is noticing the good and focusing individual strengths. Usually children’s well-being is reviewed lack of well-being and the factors that weakening well-being. '' What you focus on, will grow''- Buddha, citation recap well the core of positive psychology and -pedagogy. Positive pedagogy is still quite young pedagogical trend and influencer for it, is positive psychology. At the heart of positive pedagogy, action is with strengths support and guide pupils to recognize their own core strengths and using them to develop. My bachelor's thesis intention is to view positive psychology and -pedagogy researches and literatures in the light of pupils mental well-being. The research question is: What role does positive psychology and positive pedagogy play in the pupils mental well-being? Methods. The study method is literature review and it obey systematic review, it also has features of a descriptive literature review. My six study material was selected from positive psychology and- pedagogy researches. Outcome from the researches I have analyzed in light of my set research question Results and conclusions. In this study based on the research result positive psychology and - pedagogy methods appeared to be connected to the pupils mental well-being. Particularly strengths based interventions supported the construction of subjective well-being and seemed to have long-lasting effects on pupil live.