Browsing by Author "Högman, Erja"
Now showing items 1-1 of 1
-
Högman, Erja (University of HelsinkiHelsingin yliopistoHelsingfors universitet, 1993)Tutkimus ja kirjallisuuskatsaus Staphylococcus aureus-bakteeri muodostaa enterotoksiineja, jotka aiheuttavat ruuansulatuskanavaan joutuessaan ruokamyrkytyksen oireet. Toksiini on lämpöstabiili ja kestää yleensä normaalit ruuanvalmistuslämpötilat. Enterotoksiinien määritysmenetelmien on oltava erittäin herkkiä, koska jo 100-200 ng toksiinia aiheuttaa oireita. Menetelmien olisi pystyttävä havaitsemaan n. 1 ng enterotoksiinia grammassa ruokaa. Tutkimuksessa käytettiin Oxoidin SET-RPLA-pikatestikittiä enterotoksiinituotannoltaan tunnettujen ja tuntemattomien kantojen testaamiseen.
Now showing items 1-1 of 1