Siirry sisältöön
Suomeksi |  På svenska |  In English

Kandiohjeet

Kandidaatintutkielmien jättäminen tarkastukseen E-thesiksessä

Teologinen tiedekunta

Tämän ohjeen avulla lähetät kandidaatintutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

Kandidaatintutkielman tallennusohjeet

 1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi saavutettavaksi pdf-tiedostoksi, joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun siten, että ensin on kansilehti, sitten tiivistelmälomake ja lopuksi itse tutkielma. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_tutkielma_vuosiluku) ja tallenna se. Tarkista että pdf tiedosto on tekstimuotoinen, helpoiten näet sen siitä, että tekstiä pystyy valitsemaan/maalamaan hiirellä.
 2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. (HUOM! Aktivointiin menee yksi yö.)
 3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.
  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään tutkielmatiedostoon.
  • Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto.
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Ouriginal- järjestelmässä.
  • HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!
 4. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä vielä työsi arvosanaa koskevan viestin.

 5. Hyväksytty työsi on luettavissa Helsingin yliopiston kirjaston tiloissa kirjastokioskeilta.
 6. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään.

Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Teologisen tiedekunnantallennuslomake

Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Tallennettu tutkielma käsitellään Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Tästä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Raportti ei tule automaattisesti opiskelijan luettavaksi. Kun Ouriginal-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Ouriginalin tietokantaa. Helsingin yliopisto suosittaa Ouriginaliin tallentamista, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Ouriginaliin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa. Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Ouriginal- raportti.

Apua ongelmatilanteissa

 • Kandidaatin tutkielman tallentamiseen liittyvissä teknisissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä digitutkielmat@helsinki.fi.
 • Mikäli sinulla on kysyttävää tutkielman tarkastamisen prosessista ja aikatauluista, voit ottaa yhteyttä Metsätalon opiskelijapalveluihin (metsatalo-student@helsinki.fi).

Hyödyllisiä linkkejä: