Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Pro gradu-/maisterintutkielman tallentaminen, arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Bio- ja ympäristötieteellinen

Tällä sivulla on ohjeet sekä maisterintutkielman tarkastamiseksi että jo arvioidun ja hyväksytyn pro gradun/maisterintutkielman tallentamisesta arkistointia ja julkaisemista varten:

  • Jos tutkielmasi ei ole vielä tarkastettu ja arvioitu ja olet tallentamassa sitä tarkastusta varten, siirry kohtaan A ja toimi ohjeiden mukaan.
  • Jos olet tallentamassa jo arvioidun ja hyväksytyn pro gradun/maisterintutkielman julkaisemista varten siirry kohtaan B ja toimi ohjeiden mukaan.

A) Pro gradun/maisterintutkielman jättäminen arvioitavaksi E-thesikseen

Tallennus

1. Muunna tutkielmasi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.

HUOM! Kun tutkielma on arvosteltu, ei tiedostoa enää korjailla/vaihdeta, vaikka se sisältäisi virheitä.

2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt tutkielman kuvailutiedot.

  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä".

  • Liitä tutkielman pdf-tiedosto

  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.

  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Urkund- järjestelmässä.

4. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!

5. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus.

6. Kun tutkielman arviointi on hyväksytty päätöskokouksessa, saat viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa.

7. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään.

Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Bio- ja ympäristötieteellisen tallennuslomake

B) Jo arvioidun ja hyväksytyn pro gradun/maisterintutkielman vieminen E-thesikseen

Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.

Verkkojulkaisu

Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon tutkielmat julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.

Kun tutkielmasi arviointi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan.

Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille.

Tallennus arkistoon

Jos tutkielmasi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).

Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.

Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund- plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat sähköpostiisi siitä viestin. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa.

Tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.

Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund- raportti.

Apua ongelmatilanteissa

Tutkielman tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä kirjastoon: digitutkielmat@helsinki.fi.

Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

Linkkejä