Siirry sisältöön
Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Maisterintutkielman tallentaminen ja arviointi E-thesiksessä sekä julkaisu Heldassa

Bio- ja ympäristötieteellinen

Tällä sivulla on ohjeet sekä maisterintutkielman tarkastamiseksi että jo arvioidun ja hyväksytyn maisterintutkielman tallentamisesta arkistointia ja julkaisemista varten:

 • Jos tutkielmasi ei ole vielä tarkastettu ja arvioitu ja olet tallentamassa sitä tarkastusta varten, siirry kohtaan A ja toimi ohjeiden mukaan.
 • Jos olet tallentamassa jo arvioidun ja hyväksytyn maisterintutkielman julkaisemista varten siirry kohtaan B ja toimi ohjeiden mukaan.

A) Maisterintutkielman jättäminen arvioitavaksi E-thesikseen

Ennen palautusta

 • Kaikissa tutkielmissa tulee olla kansilehti ja tiivistelmäsivu.
 • Tutkielman tekijä tallentaa tutkielman E-thesis-järjestelmään.

Maisterintutkielman tallennusohjeet

Tämän ohjeen avulla lähetät maisteritutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

 1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi saavutettavaksi pdf-tiedostoksi, joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun siten, että ensin on kansilehti, sitten tiivistelmälomake ja lopuksi itse tutkielma. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_tutkielma_vuosiluku) ja tallenna se. Tarkista että pdf tiedosto on tekstimuotoinen, helpoiten näet sen siitä, että tekstiä pystyy valitsemaan/maalamaan hiirellä.
 2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. (HUOM! Aktivointiin menee yksi yö.)
 3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.
  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä".
  • Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto.
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Ouriginal- järjestelmässä. Onnistuneen tallennuksen jälkeen saat järjestelmistä (E-thesis & Ouriginal) automaattisen vahvistusviestin.
 4. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!
 5. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus. Arvosanaehdotus tulee ennen tiedekuntaneuvoston kokousta.
 6. Kun tiedekuntaneuvosto on arvioinut opinnäytteen, pyritään opinnäytetyön ja kypsyysnäytteen suoritusmerkinnät kirjaamaan opintotietojärjestelmään mahdollisimman pian.
 7. Kun suoritusmerkinnät on kirjattu, saat järjestelmästä viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen Helsingin yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa Heldassa.
 8. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Bio- ja ympäristötieteellisen tallennuslomake

B) Jo arvioidun ja hyväksytyn maisterintutkielman vieminen E-thesikseen

Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.

Verkkojulkaisu

Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan Helsingin yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa. Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. Opinnäytteen tiivistelmä ja kuvailutiedot julkaistaan aina Helsingin yliopiston kirjaston avoimessa julkaisuarkistossa.

Jos tutkielmasi osana on lehdessä julkaistava artikkeli tai tutkielmasta on tekeillä artikkeli, tutkielmaa ei välttämättä voida sellaisenaan julkaista avoimesti. Artikkelin kustantajalta on usein mahdollista saada tietoa avoimen julkaisemisen ehdoista. Jos tarvitset lisätietoa julkaisemisesta, voit ottaa yhteyttä palveluosoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

Tallennus arkistoon

Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi julkaisuarkisto Heldassa). Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.

Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Tallennettu tutkielma käsitellään Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Tästä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Raportti ei tule automaattisesti opiskelijan luettavaksi. Kun Ouriginal-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Ouriginalin tietokantaa. Helsingin yliopisto suosittaa Ouriginaliin tallentamista, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Ouriginaliin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa. Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Ouriginal- raportti.

Apua ongelmatilanteissa

 • Lisätietoja maisterintutkielman tallentamisesta ja julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse digitutkielmat@helsinki.fi.
 • Maisterintutkielman tarkastusprosessista voi kysyä Viikin opiskelijapalveluista (viikki-student@helsinki.fi).
 • Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).
Linkkejä