Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Pro gradu-/maisterintutkielman tallentaminen, arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Ohjeet gradun/maisterintutkielman tarkastukseen jättämiseen
 1. Muunna tutkielmasi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.

 2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Tutkielmaa ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

 3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt tutkielman kuvailutiedot.
  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä".
  • Liitä tutkielman pdf-tiedosto
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Urkund- järjestelmässä.
 4. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!

 5. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus.

 6. Kun tutkielman arviointi on hyväksytty päätöskokouksessa, saat viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa.

 7. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään.

Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Humanistisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaiseminen ja tutkielmien säilytys

Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa. Kun tutkielmasi arviointi on hyväksytty tiedekuntaneuvostossa/koulutusohjelman johtoryhmässä/arvostelulautakunnan kokouksessa saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan.

Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille.

Jos tutkielmasi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Opinnäytteesi on joka tapauksessa luettavissa kirjaston tiloissa sijaitsevilla kirjastokioskeilla.

Kaikkien gradujen/maisterintutkielmien tiivistelmät ovat aina avoimia ja nähtävillä avoimessa digitaalisessa arkistossa.

Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.

Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Jätetty työ käsitellään Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmässä. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa.

Tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.

Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund- raportti.

Humanistisen tiedekunnan ohjeet uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville

Humanistisen tiedekunnan ohjeet vanhojen tutkintovaatimusten mukaan opiskeleville

Apua ongelmatilanteissa

Hyödyllisiä linkkejä:

Jo hyväksytyn tutkielman julkaiseminen

Jos olet jo valmistunut ja haluat julkaista tutkielmasi, toimita skannattu julkaisusopimus sähköpostitse osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.