Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Gradujen ja lisensiaatintöiden julkaiseminen E-thesiksessä

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Tämän ohjeen avulla tallennat gradusi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös tiivistelmäsivun tai -sivut) , nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä) ja tallenna se.

2. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot. Toista tarvittaessa Tiivistelmä-kenttä, jos opinnäytteesi sisältää myös toisella kielellä kirjoitetun tiivistelmän
  • Nouda opinnäytteen pdf-tiedosto.
  • Hyväksy julkaisusopimus, jos haluat että työsi julkaistaan verkossa (E-thesis –palvelussa).
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.

Tallennuksen jälkeen opinnäyte jää järjestelmään odottamaan jatkokäsittelyä, joka tehdään siinä vaiheessa, kun gradu on hyväksytty laitoksella.


Tallennus arkistoon tai verkkojulkaiseminen

Jos et tallennuksen yhteydessä hyväksy verkkojulkaisusopimusta, gradusi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).

Jos hyväksyt verkkojulkaisua koskevan sopimuksen, gradusi on julkaisemisen jälkeen avoimesti verkossa ja haettavissa mm. Googlen avulla.

Huolehdithan, että noudatat työssäsi hyviä viittauskäytäntöjä etkä ole sisällyttänyt siihen tekijänokeuksilla suojattua materiaalia ilman oikeuden haltijan lupaa.

Jos opinnäytteesi liittyy jonkin yrityksen tai organisaation toimintaan, on hyvä sopia erikseen verkkojulkaisemisesta kyseisen yrityksen tai organisaation edustajan kanssa.

Verkkojulkaisemisen hyötyjä käsittelevä artikkeli Verkkarissa (HY:n kirjaston verkkolehti).

 

Apua ongelmatilanteissa

Gradun tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä kirjastoon: e-thesis@helsinki.fi.


Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

 

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

 

Linkkejä