Siirry sisältöön
Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Maisterintutkielmien säilytys E-thesiksessä ja julkaisu Heldaan

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Maisterintutkielman tallennusohjeet

1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi saavutettavaksi pdf-tiedostoksi, joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun siten, että ensin on kansilehti, sitten tiivistelmälomake ja lopuksi itse tutkielma. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_tutkielma_vuosiluku) ja tallenna se. Tarkista että pdf tiedosto on tekstimuotoinen, helpoiten näet sen siitä, että tekstiä pystyy valitsemaan/maalamaan hiirellä.

2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. (HUOM! Aktivointiin menee yksi yö.)

3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot. Toista tarvittaessa Tiivistelmä-kenttä, jos työsi sisältää myös toisella kielellä kirjoitetun tiivistelmän
  • Lisää opinnäytteen pdf-tiedosto.
  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja korjaa tietoja tarvittaessa.

HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!

4. Tallennuksen viimeisessä vaiheessa sinulta kysytään verkkojulkaisulupaa.

5. Vastattuasi julkaisulupaa koskevaan kysymykseen, päätä tallennus.

6. Saat nähtävillesi Tallennus valmis -näkymän. Huomaathan, että et saa tallennuksesta erillistä vahvistusviestiä!

7. Tallennuksen jälkeen opinnäyte jää järjestelmään odottamaan virkailijan jatkokäsittelyä. Kumpulan opiskelijapalveluissa tarkastetaan, että tallentamasi tiedosto on sama kuin se, jonka arviointi hyväksyttiin koulutusohjelmasi johtoryhmässä.

Huom! Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Tallennuksen jälkeen opinnäyte jää järjestelmään odottamaan virkailijan jatkokäsittelyä.

Matemattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaisu

Kaikki verkkojulkaisuluvan saaneet ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan Helsingin yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDA.

Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. Opinnäytteen tiivistelmä ja kuvailutiedot julkaistaan aina Helsingin yliopiston kirjaston avoimessa julkaisuarkistossa.

Jos tutkielmasi osana on lehdessä julkaistava artikkeli tai tutkielmasta on tekeillä artikkeli, tutkielmaa ei välttämättä voida sellaisenaan julkaista avoimesti. Artikkelin kustantajalta on usein mahdollista saada tietoa avoimen julkaisemisen ehdoista. Jos tarvitset lisätietoa julkaisemisesta, voit ottaa yhteyttä palveluosoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

Tallennus arkistoon

Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).

Apua ongelmatilanteissa

Maisterintutkielman tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä digitutkielmat@helsinki.fi.

Prosessista ennen säilytykseen jättämistä (tutkielman tarkastaminen ja arviointi) voi kysyä Kumpulan opiskelijapalveluista (kumpula-student@helsinki.fi).

Linkkejä

Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.