Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Pro gradu-/maisterintutkielman tallentaminen, arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Kasvatustieteellinen tiedekunta

Olet jättämässä pro gradu -tutkielmasi tarkastukseen tallentamalla sen pdf- versiona E-thesikseen.

1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.

2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.

  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä".

  • Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto

  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.

  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Urkund- järjestelmässä.

4. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!

5. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus.

6. Kun opinnäyte on hyväksytty päätöskokouksessa, saat viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa.

7. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään.

Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Kasvatustieteellisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaisu

Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.

Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan.

Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille.

Tallennus arkistoon

Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).

Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.

Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund- plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa.

Urkundiin tallentamista suositellaan, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.

Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund- raportti.

Apua ongelmatilanteissa

Pro gradu -tutkielman tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä kasvatustieteellisen tiedekunnan opinnäytetöiden käsittelystä vastaaviin henkilöihin:

siltavuori-student@helsinki.fi. Merkitse viestisi otsikkoon selvästi näkyviin: Pro gradu –tutkielman tallentamiseen liittyvä ongelma.

Linkkejä

Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.