Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Eläinlääketieteen lisensiaatintyön arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Eläinlääketieteellinen  tiedekunta

Tämän ohjeen avulla lähetät lisensiaatin työsi (ylempi korkeakoulututkinto) tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.

 
Tallennus
1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.
 
2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. 
 
3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
- Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.
- Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä". 
- Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto
- Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
- Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Urkund-järjestelmässä.
 
 
4. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!
 
5. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus.
 
6. Kun opinnäyte on hyväksytty päätöskokouksessa, saat viestin, jonka avulla voit antaa luvan verkkojulkaisemiseen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa.
 
7. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. 
    Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!
 
 
Eläinlääketieteellisen tallennuslomake
 
Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. 
Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. 
 
 
Tallennus arkistoon 
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).
 
Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.
 
Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä
Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat sähköpostiisi siitä viestin. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa. 
Tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.
Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund-raportti.
 
Apua ongelmatilanteissa
Gradun tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä digitutkielmat@helsinki.fi.
 
Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).
 
.
Linkkejä
Flammassa olevat tutkielmanjättöohjeet / Opiskelijan ohjeet
Julkaisusopimusteksti (jonka voit hyväksyä tallennuksen yhteydessä).
Tiivistelmälomake*) (Huom. Tiivistelmän tekstiä kirjoitettaessa ei tulisi käyttää pakotettuja rivinvaihtoja (painaa enteriä) muuta kuin kappaleiden välissä, jotta teksti voidaan kopioida siististi tallennuslomakkeelle.) 
Ohje PDF tiedoston luomiseen ja muokkaamiseen (koskee yliopistolla käytössä olevaa PDF-XChange-ohjelmistoa) Huom!. Pdf-tiedostoon ei saa laittaa rajoituksia, esim. tulostamisen estoa.


Tarkemmat ohjeet ovat luettavissa Flammassa: Eläinlääketieteen kandidaatin tutkielma - Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkielma

 

Huom. Jos olet jo valmistunut ja  haluat tallentaa gradusi jälkikäteen E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.