Siirry sisältöön
Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Tutkielmien tallentaminen, arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Lääketieteellinen tiedekunta

Ennen palautusta

  • Kaikissa tutkielmissa tulee olla kansilehti ja tiivistelmäsivu. Kypsyysnäytettä varten tiivistelmä tulee kirjoittaa koulusivistyskielellä.
  • Tarkista koulutusohjelmasi tiivistelmäohjeet Opiskelijan ohjeista.
  • Mikäli olet sopinut embargosta ohjaajasi kanssa, ilmoita kesto (1-24kk) tallennuslomakkeen Muut tiedot-kentässä.
  • Toimita mahdolliset liitteet opiskelijapalveluihin

Tutkielman tekijät tallentavat tutkielman E-thesis-järjestelmään.

Ohjeet tutkielman tallentamiseksi:

1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi saavutettavaksi pdf-tiedostoksi, joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun siten, että ensin on kansilehti, sitten tiivistelmälomake ja lopuksi itse tutkielma. Nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_tutkielma_vuosiluku) ja tallenna se. Tarkista että pdf tiedosto on tekstimuotoinen, helpoiten näet sen siitä, että tekstiä pystyy valitsemaan/maalamaan hiirellä. Voit liittää tiivistelmän tutkielmatiedostoon, joko word-tai PDF-tiedostona. Mikäli valitset yhdistämisen word muodossa, tulee tutkielmatiedostonkin olla word muodossa. Tämän jälkeen tiedostosta on tehtävä PDF.

2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi-sähköpostiosoitetta. (HUOM! Aktivointiin menee yksi yö.)

3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:

  • Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.

  • Huomaathan, että tiivistelmä liitetään sekä tutkielmatiedostoon että tallennuslomakkeelle tekstinä kohtaan "Tiivistelmä". Toista tarvittaessa Tiivistelmä-kenttä, mikäli työsi sisältää myös toisella kielellä kirjoitetun tiivistelmän.

  • Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto

  • Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.

  • Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastus- ja arviointiprosessissa, johon sisältyy plagiaatintunnistus Ouriginal- järjestelmässä. Onnistuneen tallennuksen jälkeen saat järjestelmistä (E-thesis & Ouriginal) automaattisen vahvistusviestin.

4. Tallennuksen jälkeen opinnäytteesi jää odottamaan jatkokäsittelyä, eikä siirry välittömästi tarkastajillesi luettavaksi.

5. HUOM! Kun tutkielma on jätetty E-thesis-järjestelmään, ei sitä enää voi muokata. Olethan huolellinen!

6. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä viestin, jonka liitteenä on arvosanaehdotus.Arvosanaehdotus tulee viimeistään viikkoa ennen tiedekuntaneuvoston kokousta. Tiedekuntaneuvoston kokouspäivät.

7. Kun tiedekuntaneuvosto on arvioinut opinnäytteen, pyritään opinnäytetyön ja kypsyysnäytteen suoritusmerkinnät rekisteröimään mahdollisimman pian.

8. Kun suoritusmerkinnät on rekisteröity, saat järjestelmästä viestin, jonka avulla voit antaa tai kieltää luvan verkkojulkaisemiseen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa Heldassa.

8. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Lääketieteen sekä hammaslääketieteen opiskelijoiden tulee vastata tutkielmapalautteeseen.

Palautelomake (LL/HLL)

Palautelomake (psykologia&logopedia)

Lääketieteellisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaisu

Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.

Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan.

Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. Opinnäytteen tiivistelmä ja kuvailutiedot julkaistaan aina Helsingin yliopiston kirjaston avoimessa julkaisuarkistossa.

Tallennus arkistoon

Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi julkaisuarkisto Heldassa).

Tutkielmasi arvosanalausunto arkistoituu päättävän tahon pöytäkirjan liitteeksi.

Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmä

Tallennettu tutkielma käsitellään Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Tästä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Raportti ei tule automaattisesti opiskelijan luettavaksi. Kun Ouriginal-järjestelmä on tuottanut raportin, saat siitä viestin sähköpostiisi. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Ouriginalin tietokantaa. Helsingin yliopisto suosittaa Ouriginaliin tallentamista, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Ouriginaliin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa. Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Ouriginal- raportti.

Apua ongelmatilanteissa

Opiskelijan ohjeet

Tutkielman tarkastus- ja arviointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä tiedekunnan opiskelijaneuvontaan (meilahti-student@helsinki.fi) ja tallentamiseen ja E-thesis-järjestelmään liittyvissä ongelmatilanteissa osoitteeseen digitutkielmat@helsinki.fi.

Linkkejä

Digitaalinen tutkielmasi on mahdollista tallentaa ja julkaista myös valmistumisesi jälkeen. Otathan tarvittaessa yhteyttä e-thesis@helsinki.fi -palveluosoitteeseen.