Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Gradujen ja lisensiaatintöiden tallentaminen E-thesikseen

Valtiotieteellinen tiedekunta
Tämän ohjeen avulla lähetät maisteritutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.
 
  1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös tiivistelmäsivun tai -sivut) , nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä) ja tallenna se.
  2. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla gradun tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan. Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastusprosessissa.
  3. Kun tarkastus on valmis saat järjestelmästä vielä työsi verkkojulkaisemista koskevan viestin. 
 
Valtiotieteellisen tiedekunnan tallennuslomake
 
Tallennus arkistoon tai verkkojulkaiseminen
 
Jos et hyväksy verkkojulkaisusopimusta, gradusi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis-palvelussa).
 
Jos hyväksyt verkkojulkaisua koskevan sopimuksen, gradusi on julkaisemisen jälkeen avoimesti verkossa ja haettavissa mm. Googlen avulla.
 
Jos opinnäytteesi liittyy jonkin yrityksen tai organisaation toimintaan, on hyvä sopia erikseen verkkojulkaisemisesta kyseisen yrityksen tai organisaation edustajan kanssa.
 
Verkkojulkaisemisen hyötyjä käsittelevä artikkeli Verkkarissa (HY:n kirjaston verkkolehti).
 
Apua ongelmatilanteissa

Lisätietoja gradun tallentamisesta ja julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse kirjastosta: e-thesis[ att ]helsinki.fi

Gradun tarkastusprosessista voi kysyä Kruununhaan opiskelijapalveluista (kruununhaka-student[ att]helsinki.fi).

 Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis[ att ]helsinki.fi.
 

Linkkejä