Suomeksi |  På svenska |  In English

Anvisningar

Lämna in din pro gradu-avhandling för granskning och publicera den i E-thesis

Juridiska fakulteten

De här anvisningarna hjälper dig att spara din avhandling i pdf-format och skicka in den för granskning. Kolla länkarna längst ner om du behöver ytterliga instruktioner.

 1. Konvertera avhandlingen med titelblad och sammandrag till pdf-format, ge filen ett namn (utan åäö och specialtecken Efternamn_Förnamn_Pro_gradu_år) och spara den. Obs! Pdf-dokumentet får inte ha några begränsande inställningar, t.ex. utskriftsmöjligheten inaktiverad.
 2. Aktivera din Office 365-postlåda, om du inte redan har gjort det. Avhandlingen kan inte lämnas in utan fungerande helsinki.fi-postlåda.
 3. Logga in på pro gradu-blanketten (länk nedan) med ditt användarnamn vid universitetet och fortsätt steg för steg.
  • Fyll i en beskrivning av ditt examensarbete i fältet på blanketten. Fyll i fältet Sammandrag en gång till om ditt examensarbete innehåller ett sammandrag också på ett annat språk.
  • Hämta pdf-filen med ditt examensarbete.
  • Godkänn avtalet om publicering om du vill att ditt arbete publiceras på webben (i E-thesis).
  • Kontrollera att uppgifterna är korrekta och slutför uppladdningen – eller korrigera uppgifterna vid behov.
  • OBS! När avhandlingen har skickats till E-thesis-systemet kan den inte längre redigeras. Var försiktig!
 4. När granskningen är färdig, får du ett meddelande om publiceringen av din avhandling på nätet.
 5. Obs. Informationen sparas och e-posten skickas till den användare som har loggat in på systemet. Ge aldrig ditt användar-id eller dina lösenord till någon annan!

Juridiska fakultetens inlämningsblankett

Arkivering eller webbpublicering

Examensarbeten för högre högskoleexamina vid Helsingfors universitet publiceras i universitetets öppna digitala arkiv HELDA. När fakulteten har godkänt ditt arbete får du ett e-postmeddelande med en länk till en tillståndsblankett för webpublicering.

Om du inte godkänner avtalet om webbpublicering i samband med uppladdningen, arkiveras pdf-versionen av din pro gradu-avhandling. Den kan bara användas på plats i biblioteket (endast sammandraget publiceras i E-thesis). Om du godkänner avtalet om webbpublicering, är din pro gradu-avhandling tillgänglig på nätet och kan t.ex. sökas med Google.

Om ditt examensarbete anknyter till ett företags eller en organisations verksamhet, lönar det sig att separat komma överens om webbpubliceringen med en representant för företaget eller organisationen.

Hjälp när problem uppstår

Ta kontakt med biblioteket om du stöter på problem med uppladdningen eller publiceringen på nätet: digitutkielmat@helsinki.fi.

Du kan också rådfråga HelpDesk om konverteringen till pdf (tfn 02941 55555).

Du kan lämna in och publicera din avhandling även efter du har blivit klar med studierna. Vänligen skicka e-post till e-thesis@helsinki.fi.

Länkar