Suomeksi |  På svenska |  In English

Anvisningar

Lämna in din pro gradu-avhandling för granskning och publicera den i E-thesis

Statsvetenskapliga fakulteten

De här anvisningarna hjälper dig att spara din avhandling i pdf-format och skicka in den för granskning. Kolla länkarna längst ner om du behöver ytterliga instruktioner.

  1. Konvertera avhandlingen med titelblad och sammandrag till pdf-format, ge filen ett namn (utan åäö och specialtecken Efternamn_Förnamn_Pro_gradu_år) och spara den. Obs! Pdf-dokumentet får inte ha några begränsande inställningar, t.ex. utskriftsmöjligheten inaktiverad.
  2. Aktivera din Office 365-postlåda, om du inte redan har gjort det. Avhandlingen kan inte lämnas in utan fungerande helsinki.fi-postlåda.
  3. Logga in på pro gradu-blanketten (länk nedan) med ditt användarnamn vid universitetet och fortsätt steg för steg.
  4. Fyll i avhandlingens uppgifter på blanketten
  5. Lägg till avhandlingen som pdf
  6. Kontrollera att uppgifterna som du angett stämmer och spara, när du sparat går avhandlingen vidare i processen
  7. OBS! När avhandlingen har skickats till E-thesis-systemet kan den inte längre redigeras. Var försiktig!
  8. När granskningen är färdig, får du ett meddelande om publiceringen av din avhandling på nätet.

Obs. Informationen sparas och e-posten skickas till den användare som har loggat in på systemet. Ge aldrig ditt användar-id eller dina lösenord till någon annan

Statsvetenskapliga fakultetens inlämningsblankett

Arkivering eller webbpublicering

Sammandraget från en godkänd pro gradu-avhandling är officiellt och publiceras i E-thesis. Examensarbeten för högre högskoleexamina vid Helsingfors universitet publiceras i universitetets öppna digitala arkiv HELDA. När fakulteten har godkänt ditt arbete får du ett e-postmeddelande med en länk till en tillståndsblankett för webpublicering. Om du godkänner villkoren om nätpublicering, publiceras din avhandling i universitetets elektroniska lärdomsprovssamling, E-thesis, och den är då öppet tillgänglig på internet.

Om du inte godkänner avtalet om webbpublicering i samband med uppladdningen, arkiveras pdf-versionen av din pro gradu-avhandling. Den kan bara användas på plats i biblioteket (endast sammandraget publiceras i E-thesis).

Ta kontakt med din handledare om din avhandling innehåller material som inte ska publiceras offentligt. Om ditt examensarbete anknyter till ett företags eller en organisations verksamhet, lönar det sig att separat komma överens om webbpubliceringen med en representant för företaget eller organisationen.

Hjälp när problem uppstår

Ta kontakt med biblioteket om du stöter på problem med uppladdningen eller publiceringen på nätet: digitutkielmat@helsinki.fi

Du kontakta studentservicen i Kronohagen med frågor om avhandlingens granskningsprocess (kruununhaka-student@helsinki.fi).

Rådfråga HelpDesk om konverteringen till pdf-format (tfn 02941 55555).

Du kan lämna in och publicera din avhandling även efter du har blivit klar med studierna. Vänligen skicka e-post till e-thesis@helsinki.fi.

Länkar